palác Jana ze Salhausenu zv. Dolní zámek

Objekt na obdélném půdorysu, nad východní a západní fasádou se tyčí renesanční štíty ve tvaru oslího hřbetu. Před jižním průčelím je hranolová věž. Okna jsou obdélná, v patře sdružená, v přízemí jižní fasády je polokruhový ornamentálně zdobený portál. Předsíň v přízemí věže otevřena na třech stranách velkými oblouky a sklenuta hladkou křížovou klenbou. Uvnitř jsou dva polokruhocé zdobené portályokrouhlá okénka. V přízemí je rohová síň sklenutá síťovou klenbou s přetínavými žebry, dvě místnosti sklenuty, čtveřice hladkých křížových kleneb na střední sloup, čtyři místnosti jsou s valenými klenbami sklenuté na střední sloup. V prvním patře je celkem sedm místností s trámovými stropy a obdélnými okny s reliefně zdobenými ostěními. V obou rohových místnostech jsou sdružená okna se středním sloupkem. Podkroví má plochostropé místnosti. Sklepy jsou klenuty valenou klenbou.