kostel sv. Martina

Stavba umístěna v západní části obce na mírném návrší. Jedná se o jednolodní stavbu, obdélného půdorysu s půlkruhově uzavřeným presbyteriem s centrálními kaplemi a oratořemi po obou stranách a s věží před západním průčelím a se sakristií při severní stěně objektu. Vnější úpravy: střed průčelí půlkruhovitě vypnutý, po stranách konvexně prohnuté. Uprostřed je pravoúhlý portál, s obloukovitě prohnutou římsou, nad ní oválné zazděné okno se čtvercovým otvorem. Průčelí členěno 4 svazky pilastrů s ionskými hlavicemi. Stěny nečleněny. Nad bočním portálem - znak hradišťských premonstrátů s datací 1728 v ozdobné kartuši (z jižní strany kostela). Věž při západním průčelí je třípodlažní. Pod střechou umístěny na 3. podlaží hodiny, pod nimi okno půlkruhovitě uzavřeno, na segmentovou prohnutou a profilovanou římsu. Obdobné okno naznačeno nikou ve 2. podlaží, kde je umístěn zvon "Martin". Střechu nad věží tvoří šestiboká stlačená kupole se zvoničkou a makovicí.