městský dům

Dvoupodlažní měšťanský dům na úzké středověké parcele, umístěný bezprostředně za městským fortifikačním systémem. Objekt je částečně podsklepený, krytý sedlovou střechou orientovanou okapem rovnoběžně s uliční čárou. Nátěr fasády je šedý, pravděpodobně cementový, ve spodní vrstvě prosvítá okr. Hlavní uliční průčelí je tříosé, přičemž pravá osa je po celé výši průčelí zvýrazněna mělkým rizalitem. V přízemí jsou v prvých dvou osách umístěna okna, třetí osa je pak osou vstupní, ve 2NP umístěna tři okna. Fasáda je v přízemí zdobena pásovou bosáží, následuje cihelná patrová římsa na volutových konzolách a v prostoru pod parapetem štukový detail erbu s ratolestmi. Celé průčelí uzavírá hlavní římsa bohaté profilace se zubořezem a volutovými konzolami. Okna hlavního průčelí jsou dvojitá, dovnitř a ven otevíravá, osazená ve špaletě. Jsou členěná do tvaru kříže s vodorovnou příčlí ve horní 1/3. Okenní klapačky zdobeny bohatě profilovanými hlavicemi. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé s nadsvětlíkem, zčásti prosklené, opatřené volutovou mříží z 2/2 19. stol. Zadní průčelí rovněž tříosé, fasáda hladká štuková bez tektoniky. Okna řešena stejným způsobem jako okna na průčelí, pouze chybí klapačky. V ose vstupní je před rovinou průčelí předsazena veranda (pavlač) na jejímž konci se nachází WC. Střecha byla původně kryta keramickými taškami "bobrovkami", krytí šupinové. V roce 2014 byla keramická střešní krytina nahrazena novou vláknocementovou.