kaple sv. Anny

Interiér má obdélný půdorys se segmentem pro oltářní menzu a oltář. Do stran dvě okna, za oltářem okénko ve vikýři. Okna na výšku nahoře zaklenutá v segmentu a rovné špalety. Klenba valená s výsečemi nad okny. V konše za oltářem s pod výsečemi klenby obíhá barokní římsa. Okraje výsečí v klenbě profilovány. Interiér na podlaze má čtvercové dlaždice z teracca. Exteriér stavby je osazen, do výkopu ve svahu a výkop obezděn cihlovou zdí. Stavba má půdorys obdélníku s obloukem v místě oltáře. Oltář orientován k severozápadu, vstup do kaple z ulice na jihovýchod. Kamenná podezdívka z pískovcových kvádrů podkládá nároží s jedním obloukem loubí předsíně kaple. Nároží má pilastry se složitou barokní hlavicí. Pilastry flankují loubí předsíně také z jihu a severu. Mezi obloukem průčelí a nárožními opěráky je cihlová, vyzděná zídka s pískovcovými deskami nahoře zaoblenými. Cihlové vyzdění v průčelí sestupuje na terén. Původně zde byly snad schody ke kapli. Nad hlavicemi pilastrů je korunní římsa se složitým barokním profilem. Nad ní v průčelí trojúhelný ořímsovaný štít. Na jeho vrcholu podstaveček z pískovce s výžlabkem a profilem nad ním. Na podstavci dekorativní patriarší kříž s jetelovým zakončením. Střecha sedlová, zčásti zvalbená do průčelí, dozadu zvalbená v oblouku jehlance se zaslepeným vikýřem. Pozinkovaný plech na střeše je v nátěru kaput mortuum. Nahoře střechy osmiboká věžička se zvoncovou osmihrannou stříškou a nahoře na kouli patriarší kovový kříž s jetelovým zakončením. Stejný jako menší na štítu průčelí. Zvonové patro věžičky má zavěšený funkční zvonek. Na stranu severní a jižní jsou okna na výšku se zaklenutím do segmentu. Okna zapuštěná a zevně je šikmá špaleta. Barva omítky v ploše zdi je žlutá do okru, římsy a pilastry bílé. Do předsíně kaple se vstupuje ze severu a jihu. Ze strany severní jsou tři schůdky z jižní jeden. Schůdky z pískovcových bloků s oblounem vpředu nahoře. Podlaha předsíně kaple má pískovcové dlaždice 30x30 cm. Klenba nad předsíní valená, křížová, zakrývá obdélný prostor předsíně. Vstup do kaple má široký kamenný barokní portál z pískovce bohatě profilovaný. Dveře jsou dvoukřídlé, kované, dekorativní. Ve spodní části oplechované s dekorativním vlysem a nahoře prosklené. Nově byly osazeny asi kolem roku 1900. Kaple ve stylu vrcholného baroka 18. století. Převažují původní skladební prvky.