věž na sušení hadic

Věž na sušení hadic stojí severně od Křinického (hlavního) náměstí na západní straně Nemocniční ulice, při východní opěrné zdi hřbitova, který se rozkládá okolo a hlavně severně od kostela sv. Máří Magdalény. Jedná se o sličnou stavbu o třech svisle na sraz bedněných patrech, oddělených prkennými kordonovými římsami, stojících na vyzděném přízemí z režného cihelného zdiva, na obdélném půdoryse, pod zčásti mansardovou a z části polovalbovou, ocelovým plechem krytou střechou. Třetí patro nemá již obdélný půdorys, ale čtvercový, zbývající jižní část je nad druhým patrem kryta polovalbou se štítem (z něhož je podepřena čtyřmi konzolami - vaznicemi jejího krovu). Přízemí má v jižním průčelí segmentem zaklenutý vchod, v severním průčelí rovně zaklenuté okno (t.č. z části zazděné) a na nárožích armování - ovšem pouze naznačené cihlovým zdivem. Dřevěná patra mají obdélná okna (asi o dvojnásobné výšce než šířce) bez výplní s jednoduchými šambránami. V jižním průčelí je jedno okno v 1. patře a malé na šířku položené oválné okno ve štítě polovalby (ve 3. patře). Východní průčelí má v 1. a 2. patře po třech oknech a ve 3.patře dvě okna. Severní průčelí má ve všech třech patrech po okně a západní průčelí je bez oken, pouze při severním nároží jsou v 1. patře dveře ústící na t.č. strženou lávku spojující věž s bývalým hřbitovem. V interiéru není přízemí spojeno s patry schodištěm, ta spojují pouze patra mezi sebou - jsou jednoramenná dřevěná a poměrně příkrá, situovaná při západní stěně a stoupají směrem k severu.