vodní mlýn

Areál mlýna je tvořen přízemním obytným domem se zbytky kamenné mlýnice, na který v pravém úhlu navazuje hospodářský trakt, dále z roubené stodoly a zděné patrové komory. Obytný dům je štítově orientovaný, jednotraktový, trojdílný s obytnou místností orientovanou do ulice. Místnosti plochostropé, omítka břízolitová. Hospodářský trak t je vyzděn z neomítaných cihel. Stodola sroubená z neotesaných trámů s přečnívajícím zhlavím je příčně průjezdná, sedlová střecha se svisle bedněnými štíty. Komora, situovaná v rámci dvora u komunikace, je vystavěna na kamenných základech z nepálených cihel. Komora je patrová, do přízemí vedou dveře z fošen v segmentovaném záklenku, patro je přístupné vnějším dřevěným schodištěm, které vede na dřevěnou pavlač. Místnost v patře stavebně upravena asi v 50.letech. Střecha sedlová se štíty ze svisle kladených desek. Materiál: dřevo, kámen, nepálená cihla; krytina: keramická