kasárna jednoduchá a torzo Hradecké brány

Čp. 238 je obdélná, nepodsklepená budova jednoduchých kasáren původně spojující dvojitá kasárna č. 34 a Hradeckou bránu, s torzem severní části Hradecké brány, a směrovaná sever - jih, kopírující průběh Okružní ulice. Tato brána je celá podsklepená, sklep pod touto částí je přístupný z jihozápadní strany. Dům jednoduchých kasáren je zděný dvoupodlažní, jižní část, která je torzem Hradecké brány je jednopodlažní, má římsy i hřeben střechy vyšší než část jednoduchých kasáren. Obě střechy jsou pultové s plechovou krytinou (původní krytina z pálených tašek bobrovek), severní část Hradecké brány je s vyšším sklonem než na jednoduchých kasárnách. Nad částí jednoduchých kasáren je pět šestiprůduchových, částečně omítnutých komínů umístěných v hřebeni.