venkovský dům

Přízemní stavení situované v prostoru volně umístěných objektů, nepodsklepené, spočívající na podezdívce z lomového kamene. Původní roubení ve třicátých letech našeho století obezděno a obíleno vápnem. Část roubení zachována. Exteriér: Východní průčelí - dvouosé, podlomenice šindelová krytá eternitovými taškami. Dvě 6tabulková dvojitá okna. Štít původně dřevěný je překryt eternitem, okřídlí spolu se zvalbenou střechou ozdobeno eternitovým kroužkováním. Západní část dvouosá. Podlomenice kryta šindelem. Dvě 6tabulková dvojitá okna. Na zděnou část navazuje dřevěný přístavek. Jižní část - z poloviny roubená, z poloviny zděná se 6tabulkovým oknem. Dispozice trojdílná - komorová. Podkroví - krokve, soustava hambalků, střecha sedlová, šindel překryt eternitovými taškami, cihlový komín, Střecha má v jižní části dřevěný vikýř obložený eternitem s dvířky opatřený eternitovou stříškou. (Valášek, 1995)