kostel sv. Jiljí

Jednolodní orientovaná stavba s půlkruhovým závěrem kněžiště, čtyřbokou předsunutou věží v ose průčelí a sakristií přiléhající k severní straně kostela. Boční fasáda je hladká, s nízkou podnoží, hlavní loď prolomena dvěmi okenními osami se segmentově zaklenutými okny s profilovanou šambránou a závěsem v parapetu. Okna kněžiště téhož vzhledu, pouze v jedné okenní ose. Sakristie na severní straně je obdélného půdorysu, s pravoúhlým vchodem s kamenným ostěním, jednou malou okenní osou s pravoúhlým oknem a jednou okenní osou se segmentově zaklenutým oknem v 1. patře. Věž v průčelí je dvoupatrová, patra odděleny profilovanou patrovou římsou, kterou podpírají sdružené pilastry s římsovou hlavicí a kladím. Ve druhém patře jsou pilastry svazkové, s bohatě profilovanými římsovými hlavicemi, nesoucí kladí a hlavní římsu. V hlavní ose je umístěný pravoúhlý vchod s kamenným ostěním s uchy, kapkami a klenákem ve vrcholu. Hlavní loď je zastřešena sedlovou střechou, nad presbyteriem zvalbenou. Věž je završena cibulí s makovicí a dvouramenným křížkem ve vrcholu. Vnitřní prostor hlavní lodi je zaklenut 3 poli valené klenby s klenebními pasy a segmentovými výsečemi v místě oken. Presbyterium je zaklenuto konchou s výsečemi. Vítězný oblouk je zdůrazněn. Klenba je nesena svazkovými pilastry s profilovanou římsovou hlavicí. Strop sakristie je plochý, taktéž u oratoře umístěné nad ní. Na západní straně je zděná kruchta s varhany, nesená čtyřmi pilíře. Je podklenutá třemi poli placek. Balustráda kruchty je členěna oválnými otvory s rostlinnými motivy. Vstup je zaklenut křížovou klenbou. Materiál: smíšené, hladce omítnuté zdivo v okrovo - bílé barvě; střecha pokryta plechem.