socha sv. Jana Nepomuckého

Socha zachycující postavu sv. Jana Nepomuckého se nachází mostě, v návaznosti na legendu je jedná o časté umístění. Socha světce a anděla po jeho boku stojí na hranolové soklové architektuře, druhotně doplněné o jednoduchý podstavec s římsou. Z hranolového soklu s profilovanou římsou vybíhá dřík, který se těsně pod hlavicí začíná rozšiřovat. Čelní strana dříku je ve spodní části zdobena plastickou mušlí. Na čelní straně dříku je asymetrická rokajová kartuš. Hlavice se profilovaná, ve středu se vzdouvá do oblouku. Světec a anděl stojí na podnoži na vrchu hranolové soklové architektury. Postava světce stojí v kontrapostu s uvolněnou levou nohou, v pravé ruce drží kovaný kříž, ke kterému upírá svůj pohled. Světec má přes ramena almuci, která je tkanicí na mašli uvázána pod krkem. Pod pláštěnkou má rochetu, která sahá ke kolenům a má ozdobný lem. Svrchní klerika sahá až na hranolový podstavec, na kterém světec stojí. Kolem hlavy sv. Jana Nepomuckého je svatozář s pěticípými hvězdami, která je zlacená. Delší vlasy má zvlněné a spadají mu vzad. Tvář mu pokrývá plnovous. Po levém boku světce stojí andělíček, který v pravé ruce přidržuje obloukově zakončenou destičku s jazykem, atributem světce, a opírá ji o světcovo stehno levé nakročené nohy. Ukazovák levé ruky má přiložený na ústech jako symbol mlčenlivosti. Postava malého andílka je esovitě prohnuta a stojí v kontrapostu s předkročenou pravou nohou, kterou má položenou vedle chodidla světce. Přes nataženou ruku anděla přepadá roucho s horizontálními záhyby u spodního okraje.