socha sv. Jana Nepomuckého

Kamenná socha světce v kontrapostu, v obvyklém kanovnickém úboru, s hlavou pokrytou biretem, skloněnou mírně k pravému rameni, pravicí přidržuje a o rameno opírá krucifix, v levici drží kovovou palmovou ratolest. Kolem hlavy kovová svatozář s pěti hvězdičkami. Na klerice stopy polychromie. Umístění: Vlevo při mostě z 1. nádvoří ke vnitřnímu hradu je vyzděn mohutný pískovcový sokl s výběžkem z vozovky, ze tří stran vroubený zídkou. Na ní na rozích na profilovaných soklících piniové šišky. Krátkou zadní příčnou stranou zídky prorůstá hranolový sokl., končící dvojím odstupněním. Na něm hranolový čtyřboky podstavec s přesahující profilovanou krycí deskou. Přední stranu podstavce - směrem k mostu - vyplňují dvě oválné kartuše. Horní větší na výšku, s nápisem 1, dolní menší naležato s nápisem 2. Rámy kartuší vykrajované, stáčené a doplněné květy. Na levé boku podstavce vyryt letopočet 1719.