bývalý dolní hrad

Původně obytná budova předhradí. Jednopatrová, stojící na půdorysu ve tvaru písmena L s 11 × 5 okenními osami, se sedlovou střechou. Na ose jižního vstupního traktu hranolová čtyřpatrová věž s nízkou zvoncovou bání s lucernou. Hladké fasády s profilovanou korunní římsou, na západní a východní straně volutové štíty, pravoúhlá okna s profilovaným ostěním a tepanou mříží v přízemí. V patře renesanční ostění s rovnými římsami. Fasáda věže má kordonovou římsu mezi 2. a 3. patrem. V posledním patře otevřená arkáda s toskánskými sloupy, rovnými překlady a kuželkovou balustrádou. V přízemí věže vstup s půlkruhovým portálem vloženým do pravoúhlého bosovaného rámu s představenými bosovanými pilastry nesoucími rozlomený štít s koulemi. Ve štítě reliéfní řádový znak, nad portálem na ose okno s trojúhelníkovým frontonem. Ostatní okna v patrech s profilovaným ostěním. Dvorní průčelí hladce omítané, v přízemí a patře východní části otevřené arkádou, s okny a štukovými šambránami, s bosovaným portálem s představenými pilastry po stranách nádvoří. K vstupnímu křídlu přistavěno vnější kryté schodiště s plným zábradlím do 1. patra. Na severní straně se na budovu napojují dřevěné kůlny přiléhající až k hranolové věži s mansardovou střechou a s hladce omítanými dvoupatrovými fasádami s jednoduchými okny. Na severní straně předhradí situována jednopatrová budova o 5 × 2 okenních osách s polovalbovou střechou, hladkým průčelím, okny ve štukových rámech a s půlkruhovým vstupem krytým stříškou. Kaple Panny Marie. Volně stojící objekt, situovaný ve vnějším pásmu hradu při vstupní bráně do parku, přístupný dvouramenným schodištěm. Stavba na čtvercovém půdorysu s trojbokým závěrem a sedlovou střechou. Průčelí má zalomený štít s volutovými křídly, ukončený obloučkovou římsou, s oválným okénkem uprostřed. Na ose průčelí vstup s pravoúhlým pískovcovým portálem. Nad ním pultový přístřešek nesený dvěma sloupy. Neobarokní stavba z roku 1910.