dům

Dům na Mírovém náměstí, na jižní straně před kostelem. Dvoupodlažní, okapově orientovaný dům na širší, obdélné parcele, se sedlovou střechou krytou plechovými pásy. Z původního členění se zachovala pouze hlavní a mezipatrová římsa, vpadlé lemování oken a šambrány otvorů bez profilace jsou pravděpodoběně z 20. století. Přízemí s průjezdem na dvůr v pravé části, s historickými, dvoukřídlými vraty se šesti výplněnmi a původním kováním včetně kliky. Vstupní dveře do krámu vpravo a okno uprosřed přůčelí v přízemí jsou prosklené, s dělením na 3 tabulky v horní třetině, okno ve spodní části bez dělení, dvoukřídlé, asymetrické dveře v horních dvou třetinách dělené na 9 tabulek, spodní část rámová s výplněnmi. Všechny otvory v přízemí se segmentovým mi záklenky. V patře 4 okenní osy, okna dvojitá, dvoukřídlá ,dělená poutcem v horní třetině. Průjezd se segmentovou klenbou, patro plochostropé. V přízemí teracové dlažby. Jižní průčelí s novodobými výplněmi otvorů a novodobou kopií pavlače. Pavlač dřevěná, se sloupky a pásky. Krov vaznicový,se stojatými stolicemi, novodobý. Zadní trakt, vyzděný částečně na hradební zdi novodobý, novodobě upravovaný včetně okenních otvorů. Sklepy dvoupatrové, zčásti vytesané do skály.