dům

Dům byl postaven po požáru v roce 1859, snad s využitím konstrukcí staršího objektu. Je řadový trojpodlažní se sedlovou střechou (hřeben soubežný s náměstím). Třetí podlaží je nižší než první a druhé (jedná se spíše o polopatro). Uliční průčelí je trojosé. Horizontálně je průčelí členěno profilovanou kordonovou římsou, průběžnou podokenní římsou pod okny druhého podlaží a korunní římsou. Okna jsou lemována profilovanými šambránami, okna druhého podlaží jsou dále zdůrazněna nadokenními římsami. Mezi druhým a třetím podlažím je umístěn vlys s vegetabilními motivy. Přízemí je opatřeno dlaždičkovým obkladem hnědé barvy. V přízemí jsou v šířce prvních dvou os rozměrná garážová vrata, třetí osu tvoří vstup do domu s dvoukřídlými palubkovými dveřmi s horní prosklenou částí. Okna v druhém podlaží jsou členěná do T, vnější osazená v líci fasády, ven otevíravá. Okna ve třetím podlaží jsou obdélná na šířku, dvoukřídlá, čtyřtabulková, vnější osazená v líci fasády, ven otevíravá. Střešní krytina je pálená drážková taška. Do interiéru nebyl umožněn přístup. Podle průzkumu z roku 1963 je dům podsklepen gotickými sklepy, fragmenty gotického zdiva jsou i nad terénem, průjezd je sklenut barokní stlačenou valenou klenbou, přední část přízemí je sklenuta segmentovou valenou klenbou.