kaplička

Kaple je volně stojící drobná sakrální stavba obdélného půdorysu s půlkruhovým závěrem. V čelní stěně je prolomen půlkruhově zaklenutým vstup, lemovaný profilovanou šambránou. Vstupní partii zdůrazňuje dvojice redukovaných pilastrů s vpadlou výplní a kapkou. Na pilastry navazují polopilířky svírající štít, završené římsovou hlavicí. Nad jemně profilovanou korunní římsou se zvedá vysoký trojúhelný štít, jehož stěny jsou konvexně-konkávně zvlněny. Štít lemován profilovaným rámem, jeho vnitřní plochu vyplňuje hrubě strukturovaná omítka. Ve vrcholu štítu je osazen kovový kříž. Fasáda průčelí kaple je opatřena pásovou bosáží, vystupující nároží jsou armována. Boční stěny kaple jsou členěny lizénovými rámy, v nichž jsou vloženy čtyři vpadlé obdélné výplně s ujmutími rohy, dekorované hrubě strukturovanou omítkou. Sokl stavby tvoří barevně i hmotově odlišená podezdívka. Na korunní římsu dosedá sedlová střecha, nad závěrem zvalbená. Interiér kaple je plochostropý, vnitřní stěny jsou členěny lizénami. Ve vstupu osazeny masivní dvoukřídlé dveře s plastickým geometrickým dekorem a nadsvětlíkem s dekorativní mříží.