kaple sv. Anny

Kaplička stojí v polích při cestě z Droždína na Sv. Kopeček v pohledově velmi exponované poloze, se stromem tvoří malebný celek. Je postavena na obdélném půdoryse s půlkruhovým závěrem, kryta sedlovou střechou, nad závěrem půlkuželovou, materiálem je břidlice, jen římsa a štít jsou kryty pálenou taškou. Průčelí i boční stěny jsou v rozích zdobeny kanelurovanými pilastry a vpadlými výplněmi se zaoblenými rohy. Fasády jsou zakončeny profilovanou římsou, která obíhá celý objekt. Nad římsou je v průčelí trojúhelníkový štít, jehož šikmé strany jsou uprostřed půlkruhově vybrány. Štít je zakončený kovovým křížkem ve vrcholu. V tympanonu je v omítce proveden reliéf Božího oka s paprsky, mušle a 2 terčíky, vše zvýrazněno žlutým nátěrem. Ostatní části fasády jsou bílé. Vstupní dveře s půlkruhovým záklenkem jsou lemovány šambránou s klenáky po stranách a ve vrcholu, hlavní klenák je zdoben ratolestí. Jednokřídlé dveře s drátěným nadsvětlíkem jsou oplechované, v horní části mají okénko kryté mříží z pásoviny. V křížení je mříž zdobena rozetkami. Vnitřní prostor je zaklenut českou klenbou do čtyř pasů po stranách, apsida je klenuta konchou a vyplněna mensou. Na ní je obrázek sv. Anny.