kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaple sv. Jana Nepomuckého je situována ve středu obce na křižovatce hlavních cest. Jednoprostorová stavba obdélného půdorysu s konkávním závěrem. Sedlová střecha kryta břidlicí. Na střeše sanktusová věžička, plechová s jednoduchým latinským křížem zdobeným paprsky. V prostoru sanktusníku osazen zvon z 18. století. Hlavní vstup do kaple z prostoru návsi je opticky zdůrazněn klenutým pískovcovým portálem se dvěma sloupky. Uprostřed na posledním klenáku je vytesána datace: „IHS 1831“. Dveře pravoúhlé, obdélné, dřevěné, jednokřídlé, prkenné, pobité ve třech zdvojených pásech cvoky. Dole i nahoře jsou ukončeny kovanými pásy. Nad dveřmi vzniklý půlkulatý světlík zabedněn, do prostoru kaple možno nahlédnout třemi kulatými otvory. Nad hlavním vstupem jednoduchý barokní štít konkávně prohnutý. Uprostřed nika s polychromovanou sochou sv. Floriána. Po obou stranách štítu na pískovcových sloupcích plastiky andělíčků. Štít korunován drobnou vázou s hlavou anděla. Po stranách lodi jsou vždy dva okenní otvory. Okna půlkulatá, jednoduchá, dvoukřídlá, šestitabulková, ve 2/3 výšky dělena příčníkem. Horní část okna dělena paprsčitě na tři výseče, které spojuje prostřední půlkruh. Ostění oken do 2/3 okna pískovcové, zdůrazněno dvěma pilastry, v horní části štuková šambrána v podobě oblouku s naznačeným posledním klenákem. Fasáda kaple vertikálně členěna štukovými lizénami. 2006: fasáda hladká, šedo – bílá, členící fasádní prvky bílé. Okolo kapličky jednoduchý kovaný plot. Z vnější strany k závěru kaple přisedá žulový památník obětem I. světové války. Okolo kapličky jednoduchý kovaný plot. Interiér kapličky 2006 bíle vymalovaný. Loď plochostropá. U vchodu za dveřmi kruhový otvor do zvonice pro obsluhu zvonu. Uvnitř kaple se nachází dřevěná polychromovaná oltářní menza. Nad ní je pověšen obraz sv. Jana Nepomuckého. Obojí lidová práce.