venkovská usedlost

Usedlost o půdorysu U má ze 4 stran uzavřený dvůr. Do areálu usedlosti se vjíždí skrze vjezdová vrata v ohradní zdi při jižní straně dvora, která tak uzavírá dvůr. Kromě segmentově klenutých vrat ohradní zídku prolamoval i samostatný pravoúhlý vstup s dřevěnými dveřmi. Obytný dům je situován v severním křídle, na který navazovala hospodářská křídla. Ze západní strany k objektu přiléhá kůlna s klenutým vjezdem ve štítové severní stěně. Obytná část je zasazena do svahu svou východní štítovou stranou. Střecha objektu je sedlová s mírnými valbami ve štítech. Krytinou jsou břidlicové šablony. Západní průčelí ve směru k vjezdu do kůlny prolamuje trojice dvoukřídlých oken. Štít je od přízemí oddělen podlomenicí, krytou břidlicí. Objekt nebyl v průběhu druhé poloviny 20. století dlouhodobě obydlen a chátral. Nyní není památkově chráněn.