sýpka

Jedná se o dvoupatrový objekt na obdélném půdorysu s delší osou orientovanou ve směru sever-jih, který zaujímá západní stranu areálu dvora. Je vyzděn ze smíšeného cihlo-kamenného zdiva. Západní a východní průčelí je prolomeno pěti okenními osami v každém podlaží, severní a jižní průčelí pak dvojicí okenních os. Okenní otvory jsou obdélné horizontálně položené, umístěné do lichoběžných nik se segmentovými záklenky. V prostřední ose východního průčelí byl namísto okenního otvoru prolomen obdélný otvor dveřní, rámovaný kamenným ostěním. V otvoru jsou jednokřídlé železné kované dveře. Přízemí je děleno podélným průvlakem vynášeným zděnými pilíři na dvoulodí, v patrech je průvlak vynášen sloupky. Průvlaky pak v každém podlaží podpírají příčně kladené stropní trámy, na nichž je podélně kladená prkenná podlaha. Jihozápadní část obvodového zdiva se již v minulosti zřítila – jižní část západní stěny na šíři dvou okenních os a jižní stěna na šíři dvou okenních os. Sýpka měla hambalkový krov o dvou úrovních hambalků, z nichž spodní byl vynášen dvojicí podélných stojatých stolic. V plných vazbách byl patrně krov opatřen osovým sloupkem, který dosahoval až do hřebene a sloužil tak jako věšadlo. Dnes je sýpka bez střechy a krovu.