vila Carla Friedricha Luze

Dvoupodlažní objekt vybudovaný ve svažitém terénu s přízemím vloženým do předloženého dvouramenného venkovního schodiště s balustrádou neseného dvojicí dorských sloupů a prolomeného velkým obdélným horizontálním oknem. Dvoukřídlý objekt s věžovitým rizalitem vytváří v půdorysu písmeno “H”. Průčelí hlavního křídla trojosé s osovým vstupem a obdélnými dvoudílnými okny lícujícími s fasádou a s profilovanými šambránami s ušima. Příčné levé křídlo s trojúhelným štítem se štukovým geometrickým dekorem i rizalit vpravo jsou v průčelí prolomeny jedním totožně tvarovaným ovšem bohatěji zdobeným oknem na průběžné podokenní římse, s balustrádou v parapetních výplních, nadokenní římsou na konzolách a štukovým vegetabilním dekorem v suprefenstrách. Třetí podlaží rizalitu člení trojice úzkých oken sdružených pilastry. Motiv pilastrů zdobí také nároží rizalitu i příčného křídla. Objekt kryje sedlová střecha s obdélnými vikýři se stříškou.