činžovní dům

Nárožní třípatrový dům, do Gočárovy třídy 6 os, šestá tvoří zaoblené nároží, okna mnohotabulková v přízemí ve 3. ose ukončený vchod s mohutným odstupněným ostěním a vystupujícím rovným napražím. 1. osa od 1. patra vystupuje jako arkýř až po střechu. 2-4. osa je mírně vpadlá, pod okny v 1. patře průběžný balkon, kolem oken v těchto osách průběžně bílé kachličky. Pod okny ve 3. patře průběžná římsa. Nahoře u střechy rovná korunní římsa pobitá profilovaným plechem. Do náměstí 7 a 8. osa. 5-7. osa tvoří opět arkýř až po střechu. V 6. ose jsou balkony s keramickým obkladem, 8. osa je opět v ústupku jako 2. a 4. osa, stejná výzdoba, okna půlkruhově zaklenutá. Nad střechou nad 6. osou je válcová nástavba pobitá plechem (původně měděný profilovaným). Nad střechou nad 1., 5. a 7. osou kvádrové nástavce. U vchodu kamenný reliéf dítěte. Vpravo dole na reliéfu nápis: INV A. WAIGANT PRAHA. Vlevo nahoře na reliéfu Manželé JULIŠOVI ARCH//pod tím// B. WAIGANT 1911. Dům lichoběžníkového půdorysu, střecha plochá, také pultová, eternit, plech. Zadní průčelí - 7. os, tvrdá břízolitová omítka, okrovočervená vpředu žlutavě okrová.