činžovní dům

Zděný dvoupatrový dům s obytným podkrovím v řadové zástavbě, tvořící nároží obytného bloku Masarykova náměstí a Máchovy ulice. Výrazná tmavočervená barevnost tvrdé proškrabované omítky s bílými hladce omítanými doplňky. Obě průčelí jsou pětiosá, řešena symetricky: pásová podnož je rytmicky členěná velkoplošnými výkladci v tmavočervených rámech mezi omítanými hranolovými pilíři, shora ji ukončuje široký hladce omítaný pás s firemním nápisem. Plocha obou průčelí nad přízemím je členěna rozměrnými čtvercovými okny s členěním do kříže, s geometricky dekorativními šambránami. Nárožní liseny nesou výraznou jednoduše profilovanou korunní římsu, zespodu zdobenou plochým zubořezem. Mansardová střecha s červenou plechovou krytinou je prolomena dvěma dvojosými a středním jednoosým vikýřem, osově, velikostí i tvarem kopírujícími okna v patrech. Vikýře jsou zakončeny trojúhelnými štíty lemovanými římsovým profilem opět s motivem zubořezu. Ve větších vikýřích uprostřed štítu trojúhelné orámované okénko.Vchod do obytné části z Máchovy ul. má portál z hlazené omítky s lištovým olemováním, v geometrické dekorativní podobě s kruhovým motivem uprostřed překladu. Dveře původní, dřevěné, dvoukřídlé s dvojdílným nadsvětlíkem, výplňové, částečně prosklené, s tmavočerveným nátěrem.