městský dům

Řadový třípodlažní městský dům hloubkově orientovaný bez podloubí. Funkčně spojen s čp.10 a 11. Střecha valbová s hloubkově orientovaným hřebenem. Hlavní průčelí vodorovně členěno profilovanou kordonovou římsou s průběžnou podokenní pásovou římsou v 3.n.p. a profilovanou hlavní římsou. V parteru tři okenní osy okna s půleliptickým zaklenutím členěné jednoduchou pásovou rustikou s klenáky nad okny. 2. a 3.n.p. má 4 okenní osy, okna obtažena jednoduchou šambránou. V 2.n.p. suprafenestra redukovaná na dva horizontální pásky v omítce. Dispozice domu výrazně renesanční. Napravo do náměstí rozměrná renesanční síň. Hřebínková klenba s trojbokými výsečemi včetně koutových. Prostor nalevo vpředu s křížovými klenbami. Sklepy, do náměstí dva valeně zaklenuté prostory spojené valeným klenutím do trojúhelníkových výsečí. Sklep vzadu valeně klenutý příčně orientovaný. Objekt po rekonstrukci zadního traktu, 2. a 3.n.p. novodobé konstrukce a prostorové uspořádání. Dvorní objekt přistavěn k hradbě. V přízemí půlelipticky valená klenba. Ostatní prostory plochostropé. Objekt zřejmně klasicistní. Průčelí novodobé.