socha sv. Jana Nepomuckého s ohrazením

Empirová socha z r. 1829 od J. Richtery z Hořic. Na kamenných stupních stojí hranolový sokl s mohutnou patkou, s volutami přistavěnými po stranách a s drobnější profilovanou římsou. Na přední stěně soklu a na patce nápisy. Nápis na zadní stěně soklu, s letopočtem 1827, zničen erozí. Na římse postaven nástavec s profilovanými stěnami s konkávním prohnutím. Na nástavci stojí socha světce v kanovnickém rouchu s kvadrátkem na hlavě, v náručí drží krucifix, na který zbožně shlíží dolů vousatou tváří, nakloněnou k pravému rameni. pravou nohu má mírně nakročenou dopředu. Kolem hlavy plechová svatozář s pěti hvězdami. Celek je obklopen ohrádkou z kamenného obrubníku na čtvercovém půdorysu, v jehož rozích jsou kamenné hranolové pilířky s tupým jehlancem nahoře, a z nich vychází novější kovová mříž bohatě zdobená volutami a prolamováním.