kříž

Kamenný kříž umístěn na podestě čtvercového půdorysu o dvou schodišťových stupních. Obdélný výškově odstupňovaný sokl je členěn plošnými rytými vpadlými rámy s reliéfy.. Na předním poli středové vysoké části soklu je umístěn reliéf Bolestné Panny Marie a na zadní straně pak text ve znění : Tento/ kříž nechal/ postavit Martin/ Kužela a jeho man/zelka Verunika/ v roku 1859. Sokl je zakončen mírně vyloženou profilovanou římsou. Na soklu umístěn pylon s rytými vpadlými rámy, ukončený rpofilovanou římsou s krychlovou patkou a rameny rovného zakončení. Na kříži tělo Krista je mírně prověšeno s hlavou nkloněnou k pravému rameni. Bederní rouška je klasicky uvázána na uzel na pravém boku. Tělo vykazuje výraznější esovitý pohyb. Na horním svislém břevnu nad hlavou Krista je umístěna nápisová páska s iniciálami J N / K Ž. rozměry: cca materiál: kámen - pískovec, stopy olejových nátěrů