garáž

Objekt určený původně pro garážování tří automobilů stojí spolu se svým sousedním domkem pro řidiče v severovýchodním koutě areálu a je postaven ve stejném stylu. Je to přízemní nepodsklepená zděná hladce omítnutá stavba postavená na zhruba čtvercovém půdorysu pod mansardovou střechou krytou plechovými tzv. frankfurtskými taškami. Fasády jsou vodorovně členěny soklem (vyzděným z hrubě opracovaných znělcových kvádrů) a úplným profilovaným kladím, jehož římsa je římsou korunní. Svislé členění se omezuje na hladké lizény na nárožích a pásově bosované lizény mezilehlé. Okna jsou segmentová dvojitá čtyřkřídlá šestitabulková dovnitř otvíravá osazená ve špaletách s profilovanými šambránami (s hlavními klenáky) vyrůstajícími z jednoduše profilovaných podokenních říms. V šambránách jsou zachovány závěsy po dvoukřídlých dřevěných ven otvíravých okenicích. Okna chrání kované novobarokní mříže se zvlněným rastrem tyčoviny. Rámy oken jsou natřeny zeleně, křídla bíle. Hlavní severní vstupní průčelí bylo původně trojosé s trojicí vjezdů, dnes jsou tyto nahrazeny vjezdem jedním, ve středu průčelí, který uzavírají dvoukřídlá pravá ven otvíravá vrata z ocelového plechu osazená v líci fasády v ocelovém rámu. Západní boční průčelí je tříosé, mezi osami má dvě mezilehlé lizény. Jeho okna jsou na rozdíl od výše popsaných menší, pouze dvoukřídlá čtyřtabulková a jsou umístěna výše – jejich podokenní římsa je mírně nad polovinou výšky lizénami vymezeného pole. Jižní zadní a východní uliční průčelí jsou dvouosá, mají po jedné mezilehlé lizéně. Původní vstup do budovy byl v 1. ose jižního průčelí, dnes je z něho slepé okno, jehož šambráně chybí podokenní římsa.