kaplička sv. Rodiny

Kaplička na obdélném půdorysu s pravoúhlým závěrem. Boční fasády i zadní fasáda hladké. Průčelí prolomeno vchodem s půlkruhovým záklenkem. Vchod po obou stranách flankují pilastry s římsovou hlavicí. Průčelí završuje trojúhelníkový štít, členěný půlkruhově zaklenutou nikou. Pod ní profilovaná římsa obíhající celý objekt (v zadní části poškozená). Střecha sedlová, opatřena novou krytinou. Vchod uzavřen železnou mříží. Kaplička zaklenuta křížovou klenbou. Uvnitř stěny pokryté malbami od Josefa Mikeše. Na východě sv. Rodina se sv. Annou, na severu sv. Cyril a Metoděj, na jihu pak sv. Václav (v pozadí snad tečovický kostel sv. Jakuba Většího). Materiál: cihla, omítka; krytina: taška Rozměry: 460 x 280 x 275 cm (vchod 197 x 94 cm)