městský dům

Městský, dvoupatrový, částečně podsklepený dům byl vystavěný na půdorysu protáhlého obdélníku, štítovým průčelím orientovaný k severní straně do náměstí TGM. V přízemí objektu jsou dva pravoúhlé výkladce ve střední části a vstupy se segmentovým nadpražím na obou krajních osách. Průběžná vodorovná římsa odděluje přízemí od 1. NP, je zdobena dekorativním vlysem s vegetabilními motivy. První nadzemní podlaží má uprostřed vestavěný arkýř segmentového půdorysu, který je členěn pěti úzkými okny, stanová střecha vrcholí polovinou lucerny o dvou polích, která těsně přiléhá k líci fasády. Nad arkýřem ve 2. NP jsou sdružená okna, po stranách širší okna trojdílná. Ve vysokém štítě jsou uprostřed dvě okna, štít je zdoben reliéfní maskou a po obvodu orámován širokou římsou s oválnými čočkami. Fasáda objektu je výrazně členěna profilovanými římsami kordonovými, nadokenními a parapetními, výrazně se na ní uplatňuje také štuková výzdoba. Okna objektu jsou v dřevěných rámech, pásové šambrány zdobí rostlinné motivy, vejcovce a astragaly, štítky mezi okny zdobí festony a listoví, po stranách budovy jsou v 1. NP dva maskarony. V interiétru objektu se dochovala bohatá štuková výzdoba a původní prvky se secesní výzdobou. V přízemí je úzká průchozí chodba na dvůr, stěny zdobí rytmizované liseny s mělkými kanelurami a přecházející na plochu stropu, geometrické rytmizované obrazce jsou uplatněny pod profilovanou římsou pod fabionem. Dveře interiérů jsou původní se světlíky, skleněné tabulové výplně jsou zdobeny geometrickou secesní ornamentikou. Rámce litinového zábradlí schodiště mají bohatou secesní kresbu.