socha sv. Jana Nepomuckého

Na nízkém soklu ukončeném zvonovnicí je umístěn vysoký kvádr, ve spodní části volutovitě rozšířený, ukončený stupňovitou římsou. Čelní stranu kvádru zdobí reliéf s trůnící Pannou Marií (s atributy Královny nebes). Přes Mariin klín horizontálně položeno tělo mrtvého, rovněž korunovaného Krista. Na levé boční straně kvádru je vytesán reliéf představující sv. Floriána, na pravé boční straně reliéf sv. Vendelína. Na římse podstavce je položen stupňovitý plintus, na něm postavena figura sv. Jana Nepomuckého. Světec je oděn v tradičním kanovnickém šatu, v levé ruce drží krucifix, pravou rukou přidržuje kvadrátek, okolo hlavy má upevněnu kovovou svatozář s hvězdami. Hlava je mírně ukloněná k levému rameni. Obrys figury je střídmě členitý, modelace sumární, dekor schematický. Detaily sochy i reliéfů podstavce jsou zlaceny.