Stará pošta

Patrový dům čp. 114 stojí na obdélném půdorysu, krytý je polovalbovou střechou s červenou taškovou krytinou. Fasáda je hladká v bílém provedení, architektonické články a šambrány oken jsou žluté. Hlavní průčelí je sedmiosé, v přízemí ve čtvrté. ose zpráva je vstup s kamenným ostěním zdobeným čabrakami, obdélnými pásy a rostlinnými motivy. Horizontálně je dům členěn v hlavním průčelí kordonovou římsou. Na fasádě jsou namalovány figurální a heraldické motivy. Nad vstupem je malovaný nápis Stará pošta. Okolo oken jsou šambrány pravoúhle řešené s plastickými kamennými parapety. V přízemí mají šambrány segmentové nadpraží, v patře přímé. Okenní výplně jsou dvojité z dřevěného masivu dovnitř a ven otevíravé. Dělené jsou na čtyři křídla a šest okenních tabulek. Vstupní dveře jsou kazetové dvoukřídlé s hnědou povrchovou úpravou. Severní štítové průčelí je v obou patrech tříosé, okenní otvory jsou ale zaslepeny. V částečně zděném štítu jsou dvě na výšku obdélná okénka. Tento štít je oddělen profilovanou korunní římsou krytou bobrovkami. Zadní průčelí je nepohledové bez ozdob a dělení členěné pouze dynamicky rozmístěnými okenními otvory. V ose stavby je kamenný portál (naproti hlavnímu vstupu). Jižní štítové průčelí je v obou podlažích dvouosé s identickými výplněmi jako v hlavním průčelí. Ve štítu jsou opět dvě na výšku obdélná okna, štít je rovněž oddělen profilovanou korunní římsou s taškovou krytinou. K jižní straně je připojena nízká novodobá přístavba s valbovou střechou a bíle omítaným vnějším pláštěm.