měšťanský dům

Řadový dvoupatrový dům s dvoukřídlým zadním traktem, probíhajícím celou hloubkou parcely. Dům převyšuje hladinu okolní zástavby na Malém náměstí o nízké polopatro završené atikou ozdobenou po stranách dvěa pískovcovými jehlany, má trojosé průčelí. Ve střední ose je balkón vyložený na profilovaných konzolách. Fasáda je členěna kordonovými a prapetními římsami, korunová římsa je vyložena na čtyřech postranních konzolkách. Na fasádě se uplatňují frontony, štuková bosáž a liseny. Dvorní průčelí je tříosé. Dispozičně je objekt trojtraktem s visutým točitým schodištěm umístěným vpravo od středního traktu. Prostory nadzemní jsou plochostropé s vyjímkou sníženého přízemí a dvorního traktu, kde jsou stropy segmentové do traverz. Z původní historické dispozice dochován velký hloubkový sklep s kamennou, polokruhově valenou klenbou, ležící v celé šíři parcely, při ulici. S vyjímkou gotického průčelního sklepa pocházejí veškeré konstrukce budovy, včetně organismu sníženého přízemí a nevzhledného zadního dvorního objektu z roku 1905, kdy byl dům pronikavě přestavěn dle projektu stavitele H.Meiera.