měšťanský dům

Řadový, dvoupatrový, hloubkově orientovaný dům s trojosým, pozdně klasicistním průčelím, členěný pásovou bosáží, vysokým řádem kompozitních pilastrů a stuhovými šambránami obdélných okenních výřezů, přizdobených trojúhelnými a segmentovými frontony. V levé ose přízemí osazen dobový, půlkruhový portál s jemně profilovaným ostěním, sevřeným ve vrcholu lichoběžníkovým klenákem. Dispozice v předním a středním traktu přízemí rozvržena střední hloubkovou zdí do dvou prostorových celků, sklenutých v pravé části a levé vstupní síni pruskými plackami do segmentových pasů. V pozadí síně vystupuje při levé hraniční zdi vřetenové schodiště do patra, podél něhož probíhá rovněž plackami sklenutý průchod do plochostropého prostoru zvýšeného zadního traktu přízemí. V poschodí umístěn sestup do sníženého přízemí zadního traktu, sestávajícího z levého, segmentem překlenutého prostoru, polozapuštěné zadní dvorní komory s příčně polokruhově valenou klenbou, opatřenou při dvorním průčelí dvěma pětibokými lunetami. Suterén je přístupný z dolní podesty sestupného schodiště z přízemí dlouhou, pravoúhle zalomenou chodbou, překlenutou v přední části cihelným segmentem, dále plochostropou, novodobě upravenou. Dolní výběh chodby ústí ve velkém, napříč položeném sklepě s polokruhově valenou omítanou klenbou, situovaný v celé šířce parcely. Z předního líce sklepa vybíhá směrem k průčelí hloubkový kamenný sklípek polokruhově valeně zaklenutý.