městský dům

Velký nárožní jednopatrový dům byl místním stavitelem J.Wildem postaven roku 1894 v novobarokním slohu. Dominantní stavba na okraji skalního ostrohu při východních hradbách má dvě okenní osy, uliční průčelí je šestiosé. Fasáda je členěná výrazně vystupujícími konzolkami podepřenými římsami, je bohatě zdobená, v přízemí štukovými kartušemi pod parapetní římsou, profilovanou bosáží, v patře jsou uplatněny arabesky nad okny a tři trojúhelníkové frontony, pod oknem na spodní části arkýře balustry. Střecha domu je mansardová. Původní zůstaly vstupní dveře, stejně jako členění a způsob provedení okenních výplní. V interiéru se dochovaly hodnotné architektonické detaily (dlažba chodby, schodiště s litinovým zábradlím).