krucifix na podstavě

Čtyřdílná socha z místního pískovce, ve spodní části utopená v naplaveném terénu. Spodní část tvoří kvádrový podstavec s předsazenou přední částí, nahoře s římsou tvořenou páskem, oblounem a páskem, na čelní straně ve středu římsy jsou voluty stočené směrem ke středu. Na čele předsazené části podstavce je v rokajovém rámování reliéf Tří mládenců v peci ohnivé, boční strany tohoto podstavce utopeného v terénu zdobí rokajová rámování. Na podstavci je posazen pilíř ve spodní části půdorysně kopírující podstavec, přední část mírně předstupuje, od 1/3 je zúžený. Ve spodní části je v kartuši špatně čitelný nápis tesaný frakturou Mein Vater / ist Rögierg so geste / dieser Reich von und / Aber T...../ dein ... meschen//. Nad kartuší je reliéf klečícího sv. Jana Křtitele v mělké nice po stranách lemované zdobným vodorovným kanelováním, nahoře rokaji, čelně v levém rohu nahoře je vytesán reliéf kalicha. Na postranních částech pilíře jsou nahoře a dole voluty stočené směrem ke středu, mezi nimi jsou na bočních stranách ve vhloubeném rámování vytesány reliéfy růžových květů. Pilíř je ukončen přesazenou římsou tvořenou páskem a oblounem, na čelní straně mírně vzedmutou a přerušenou reliéfy dvou hlav andílků skloněných k sobě. Třetí část sochy tvoří menší a užší pilíř s oblounově rozšířenou patkou s růžovými květy a nárožními volutami. Na čelní straně tohoto pilířku je výrazný reliéf Panny Marie v rouchu a s rukama sepjatýma na prsou, hlava Panny Marie je mírně sklopena dolů a nakloněna doleva. Pozadí reliéfu je zdobeno vodorovnými kanelurkami. Doplňující sochařská výzdoba po obou stranách Panny Marie, původně posazená na spodním pilíři, chybí, patrně byla ukradena. Na tomto pilíři je posazen kamenný kříž s Ukřižovaným. Ramena kříže jsou rovná, hladká, pata kříže je rozšířena podvalkem. Na čelní straně podvalku je v kartuši čtyřřádkový nápis tesaný frakturou, špatně čitelný, porostlý mechem: .--- des / Lebens wei.he.t / zu verehren...../ ---//. Na straně podvalku čelně vlevo je vročení 1788. Vzadu je socha hladká, pouze na horním pilíři téměř zaniklý malovaný třířádkový nápis: ---/ Renovat.../ 1883//.