venkovský dům

Obdélné stavení, původně čp. 16, stojí delší stranou rovnoběžně se silnicí. Jihozápadní štítové průčelí, je tříosé. Nová okna jsou ve tvaru písmene T. Ve štítě jsou dvě starší dvoukřídlá okna. V uličním průčelí je situován vstup ze zvýšené pavlače. Nová okna jsou ve tvaru písmene T. Pod pavlačí se nachází brána do chlévů a dveře vedoucí do sklepa. K severovýchodnímu štítovému průčelí je přistavěna garáž, která nahradila původní kolnu. Směrem do dvora se nachází mladší přístavek. Střecha je polovalbová, kryta červeně natřeným plechem. Kolmo na stavení navazuje bývalý výměnek, který měl původně samostatné čp. 47. Stavení i výměnek jsou dnes průchozí. Bývalý výměnek je zastřešen valbovou střechou krytou červeně natřeným plechem.