lesovna

Dnešní budova lesovny čp. 34 stojí volně v S části mýtiny a je orientována vchodem k J. Jde o zděnou omítnutou budovu obdélného půdorysu s vnitřní dispozicí, členěnou na příčný trojtrakt. Exteriér je členěn předstupujícím soklem a štukovou profilovanou římsou. S a J fasády jsou pětiosé, boční fasády dvouosé. Průčelí jsou, v souladu s počtem okenních os, rytmizována pilastry s římsovitými hlavicemi. Pilastry spočívají na odstupněných soklech a oblounových patkách. Po poslední opravě exteriéru se dříky dole balustrově rozšiřují. J průčelí má ve střední ose prolomen pravoúhlý vchod, orámovaný profilovanou šambránou se sokly. Šambrána je svrchu ukončena stlačeným obloukem s volutovým klenákem ve vrcholu. Vchod je uzavřený dvoukřídlými dveřmi a dříve byl kryt dřevěnou verandou. V ostatních osách jsou prolomena obdélná okna bez rámování. Dvoukřídlá okna jsou novodobá, dělená do 6 tabulek. S průčelí má ve střední ose umístěn slepý vchod, v ostatních osách jsou prolomena okna bez šambrán. Boční fasády jsou rozčleněny 3 pilatry do 2 polí. Střecha je mansardová a krytá eternitem. Vystupují z ní nad podélnými průčelími 3 vikýře, nad bočními 1 vikýř. Vikýře jsou dvouosé, završené troúhelným frontonem s prázdným tympanonem.