celnice

Stavba obdélného půdorysu, delší stranou k silnici, volně stojící v prostoru. Zvalbená střecha pokrytá bonským šindelem. Přízemí, podkroví, sklep. Stavba cihlová, omítnutá hladkou bílou omítkou. Postaveno v letech 1938 - 1939 stavitelem a ing.arch.Janem Bednářem z Náchoda v nevýrazném funkcionalistickémm stylu. Vysoká podezdívka z dekorativně otesaných kamenů místního pískovce. Průčelí na jih do ulice je tříosé v přízemí a poschodí. Střední osu průčelí tvoří vstup s prosklenými dveřmi se širokým oknem vpravo něj. Vstup obložen výrazně hnědými dlaždicemi velikosti cihel. Okna jsou šířková trojdílná šestikřídlá, každé dolní křídlo děleno na dvě tabule, horní větrací okénko po jedné tabuli skla. Západní strana dvouosá v obou poschodích. Okna stejná, jak již popsáno. Strana severní má větší množství různě rozmístěných oken různé velikosti na výšku. celkem 14 oken z toho dvě okna schodišťová osazená v mělkém rizalitu vysazeném do dvora a v přízemí dvora se vstupními dveřmi.