hrob - společný hrob obětí fašismu

Hrob obětí fašismu se nachází na místním hřbitově u ohradní zdi vpravo nad presbytářem kostela Nanebevzetí P. Marie. K ohradní zdi přisazena obdélná, nízká, trojramenná, kamenná obruba, opatřená betonovým šlikrem, o velikosti 190 cm x 260 cm a 20 cm tloušťky. Plocha obruby vysypána hrubou vápencovou drtí. V ploše obruby umístěna obdélná nápisová deska o rozměru 80 cm x 40 cm z umělého kamene s nápisem : " / Ač zemřely, přesto žijí / Laja Richter 1913 - 1944 / Ida Stey 1914 -1945 / Ruta Brauner 1913 - 1944 / Uta Zinger 1926 - 1944 / ". Na ohradní zdi nad kamennou obrubou uchycena obdélná betonová deska o rozměru 190 cm x 90 cm, plocha desky v pravé dolní části se zobrazenýma rukama s pažemi (negativní reliéf). Materiálem světlá betonová směs (nápisové desky), kámen.