zvonice

Zděná, hladce omítaná věžová stavba se svisle bedněným předsazeným zvonovým 2. patrem a dvoudílnou stanovou střechou. Na čtvercovém půdoryse, průchod s půlkruhovými záklenky, uvnitř s valenou klenbou se vstřícnou výsečí s hřebínky na hranách. Vrata novodobá, dlažba cihelná a dlážková. K zadní straně věže přiloženo dřevěné obedněné schodiště do patra. Nad vnějším průchodem střílnové okénko. 2. patro vyložené, svislé příložky vyřezávané. Spáry bednění kryté lištami, ve stěně vždy dvojice oken se segmentovým nadpražím a svisle bedněnými okenicemi. Nahoře obloučková prkenná římska. Střecha šindelová, nároží okosená, římsa mezi horní a dolní částí s profilem simy a ústupku. Hrotnice s makovicí a dvouramenným křížem. Vlastní schodiště a střecha novější. Vzpěry průvlaku okosené. Portál patra tesařský, dveře svisle bedněné, s jednoduchým závorkovým zámkem, nadpraží trámové. V ostění zazděny tři vodorovné trámy. Nadpraží střílnového okénka nejprve trámové, v hloubce kamenná deska. Při stěnách dva průvlaky stropu na sloupcích v hrubých zednických nikách. Schodiště strmé, stupně ze štípaných trámů. Podlaha cihelná. 2. patro temné, žebříkové schodiště stejné konstrukce. Patro zvonové stolice vysoké s nezávislou konstrukcí obvodu. Stolice pro 2 zvony s dvojitým vzpěradlem.