krucifix

Na nízkém stupni hranolový podstavec nesoucí sokl tvaru komolého jehlanu, na něm vztyčen latinský kříž s korpusem Krista. Podstavec složen ze stupňovité patky a hranolového dříku ukončeného fabionovou římsou zdobenou akantovými listy. Na třech stranách dříku vyhloubeny mělké niky, v nich reliéfy Bolestné Panny Marie, sv. Terezie z Avily a sv. Jana Nepomuckého. Na zadní straně vytesán majuskulní dedikační nápis s chronogramem. Spodní stupňovitá partie soklu tvaru komolého jehlanu zdůrazněna akantem. Na čelní straně soklu reliéf vavřínového věnce, uvnitř věnce monogram HS s křížkem a hořícím srdcem. Kříž s pravoúhle ukonočenými břevny vystupuje ze stylizovaného skaliska doplněného lebkou. Výrazně plasticky modelovaný korpus s široce rozevřenými pažemi, nohama přibitýma přes sebe a rouškou s dlouhým cípem spadajícím podél pravého boku. Nad hlavou umístěn titulus.