kostel sv. Michaela archanděla

Jednolodní roubená stavba s obdélnou lodí a polygonálně ukončeným presbytářem. K presbytáři jsou z obou stran připojeny prostory sakristie a předsíně s oratoří v patře. Na hřebeni střechy v průčelí vztyčena hranolová věž s cibulovitým zastřešením. Před hlavní vstup je předsazena předsíňka se sedlovou šindelovou stříškou. Vnější stěny kostela včetně věže jsou kryty šindelovým pláštěm, šindelová je rovněž jednohřebenová střecha kostela a báň sanktusníku. Střecha věže dříve krytá plechem, po obnově v letech 2019-2020 také pokryta šindelem. Loď i presbytář v interiéru plochostropé, roubení stěn i stropy jsou překryty tenkou vrstvou omítky a vybíleny. Dlažba v lodi i presbytáři je kamenná. Triumfální oblouk mezi lodí a presbytářem má rovný překlad a konkávně vykrojené rohy. Na západní straně lodi se nachází dřevěná kruchta s plným parapetem členěným lisenovými rámci, nesená dvojicí dřevěných pilířů a se stropem propojená dvojicí balustrových kuželek. Loď je osvětlena na každé straně dvojicí oken se segmentovým záklenkem. Epištolní stranu presbytáře prolamuje balkon oratoře se segmentovým záklenkem a dřevěným parapetem. Z presbytáře je vpravo přístupná předsíň, vlevo sakristie. Sakristie i oratoř nad předsíní jsou osvětleny dvojicí obdélných oken. Při archeologickém průzkumu realizovaném v rámci počáteční fáze obnovy kostle a vletech 2019-2020 byly v chrámové lodi zachyceny na dvě desítky hrobů odpovídajících středověkému pohřebnímu ritu. Původně byly vně nejstaršího řepišťského kostela, který patrně stával v místě dnešního presbytáře. Do něj byla před rokem 1688 umístěna krypta patřící majitelům panství – Vlkům z Kvítkova, která je dnes nepřístupnou součástí základu hlavního oltáře.