měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům na obdélné, hloubkové parcele, s rovněý jednopatrovou budovou v pozadí dvora, při Máchově ulici. Hlavní průčelí objektu je řešeno ve střízlivých, klasicizujících formách, s dokladem novodobé úpravy horní etáže, s letopočtem 1912 pod hlavní římsou. Přízemí, vodorovně členěné pásovou bosáží, obsahuje v pravé ose polokruhový, vstupní otvor osazený novorenesančním portálkem s letopočtem 1882, dvojicí nik s postranními sedátky ve špaletě. Vlevo portálu velké, polokruhové okno, v patře nad kordonem trojice stuhově rámovaných obdélných okenních otvorů s obdélnými parapetními zrcadly. Průčelí vrcholí nízkým trojúhelným štítem s odsazenými bočními náběhy, opatřený trojicí drobných, půlkruhově zaklenutých okének s ostěním profilovaným motivem perlovce. Dvorní budova rovněž trojosá, bez slohových znaků.