stodola polygonální

Ve středu vsi, za usedlostí na nejvyšším místě volně stojí osmiboká stodola s přístavkem na Z straně. Hambalková konstrukce, roubené stěny cca 120 cm vysoké, vysoká střecha kryta doškem , lokální vysprávky prkny, šindelem, na hřebeni lepenkou. Nesymetrický půdorys s větším jižním přístodůlkem. Konstrukce krovu vynášena dvěma podélnými rámy o třech sloupech s dvojitými pásky, spojenými šesti průvlaky. Do jižních roubených špalet při vjezdu začepovány prodloužené pásky. Sloupy založeny na prazích, při vjezdech průběžných, v přístodůlku krátkých. Krov o šesti plných vazbách s hambalkem. Krokve polygonů zakončeny u hřebene na malém hambalku. Zavětrování v Z rovině střechy nesymetrickým ondř. křížem. Spoje na dřevěné hřebíky. Roubené stěny o čtyřech a šesti trámech, místy druhotně užitých (druhotně užity i dva jižní sloupy). Přístavek na Z straně prkenný, svisle bedněný, S stěna cihelná, cihelný i střední pilíř. Přístavek kryt dvěma pulty z betonových tašek. Vrata novější, svisle bedněná, s kamennými prahy. Oplotně odstraněny, v průjezdu tvrdý mlat, v S přístodůlku cihly, v J písčitá zem. V patře podlaha z volných fošen.