měšťanský dům

Řadový jednopatrový zděný omítaný dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele, situovaný v ulici při Náměstí. Sokl z pískovcových kvádrů. Přízemí zdobeno pásovou rustikou, je prolomeno v ose obdélným, pravoúhle zakončeným oknem, sloužícím jako výkladní skříň. Po jeho obou stranách vstupy, pravoúhle zakončené, se světlíky v nadpraží. Vstupy i okno lemovány stuhovou šambranou, nad každým z nich římsová konzolka. Přízemí od patra odděleno kordonovou fabionovou římsou. Patro prolamují tři obdélná, pravoúhle zakončená okna, lemovaná šambranami, sedící na podokenní průběžné římse na dvou konzolkách. V suprafenestře reliéfní kartuše s maskaronem, okno završeno průběžnou nadokenní římsou. Nad nimi půdní příčně obdélná drobná okénka, sedící na kordonové římse. Fasáda završena profilovanou korunní římsou se zubořezem. Střecha sedlová, krytá plechem. V interiéru vstupní prostory klenuty do traverz. (Dispozice rozdělena na obchod a obytnou část. Do obytné části vede levý portál, chodba zaklenuta do traverz. Vpravo prostora obchodu klenuta rovněž do traverz.) V obytné části vzadu valeně klenutá chodbička na dvůr, vpravo nástup na schodiště s litinovým zábradlím, vedoucí do patra, a osvětlené světlíkem. V patře dochovány dřevěné zárubně dveří, místnosti plochostropé. Sklepy klenuty valeně a valeně s lunetami, zdivo smíšené. V přízemí místnost vzadu, klenutá dvojicí křížových kleneb, předělávána na garáž. Dvorní fasáda v rekonstrukci. Dvorní parcela je celá nezastavěná.