socha sv. Jana Nepomuckého

V centru obce u hlavní komunikace umístěna socha sv. Jana Nepomukého. Výškově odstupňovaný sokl je umístěna na vybetonovaném izolovaném základě čtvercového půdorysu. Pravoúhlá ve vrcholu profilovaná trnož přechází v kvádříkový dřík s konvexním vypnutím spodní třetiny objemu a ve vrcholu ukončení vyloženou profilovanou deskovou římsou. Vlastní socha světce je usazena na nízkou deskovou podnož. Sv. Jan Nepomucký je pojednán v trojdílném kanovnickém rouchu klasického ikonografického pojetí s biretem na hlavě Kontrapost s vahou na levé noze a mírně vytlačeným kolenem pravé nohy ovlivňuje jen mírnou esovitou linii probíhající tělem. Horní polovina těla se naklání nad pravý bok s mírným natočením pravého ramene k levému boku a zakočené otočením hlavy s mírným předklonem k levému rameni. Obě ruce pokrčené v loktech svírají na hrudi krucifix s korpusem Krista. Plasticita šatu je zřetelná pouze povrchově jen naznačující tělesné objemy a plošně členěna zejména ve spodní partii kubizujícími lámanými řasami. Stená pozornost je věnována propracování textury materiálu zadní nepohledové strany. rozměry soklu: cca 0,8 . 0,8 m, výška cca 2,5 m materiál: kámen - pískovec