krucifix na podstavě

Skulptura volně stojící mezi dvěma lípami u silnice ve střední části obce. Pískovec okrové barvy. Sokl obdélníkového půdorysu s profilovanými rohy nesoucí hranolovitý dřík obdélníkového půdorysu. Sokl spočívá na dvou stupních, z nichž první je zcela zapuštěn v zemi. Sokl v horní části profilovaně přechází v hranolovitý dřík v dolní části s dvěma volutami s rokajovou ozdobou. Mezi volutami na čelní části dříku v dolní části umístěn rokajový motiv, sahající téměř do poloviny výšky dříku. Na této čelní straně dříku nad rokajem umístěn nápis. Letopočet umístěn rozloženě po stranách rokajového motivu. Na tomto podstavci spočívá kříž s kamenným korpusem ukřižovaného Krista, pod nímž je na spodní části kříže umístěn motiv lebky, hada a zkřížených hnátů. Na hlavním rameni kříže ve vrcholu umístěn nápis INRI.