městský dům

Dvoupatrový řadový dům o třech okenních osách s atikovým polopatrem. Hladké průčelí člení v přízemí dva půlkruhové oblouky, v levém je vchod, v pravém okno. Okna mají ploché štukové rámy a podokenní konsolové římsy. přízemí domu je v celé šíři průčelí zaklenuto dvěma poli křížové hřebínkové klenby oddělených širokým pasem /pravděpodobně loubí/, otevřené dnes probouráním zdi, dva pasy celé do vlastního mázhauzu zaklenutého dvěma poli křížové hřebínkové klenby. V levém rohu mázhauzu vystupuje do patra schodiště, podepřené sloupkem a zaklenuté křížovými klenbami. Chodba v patře je rovněž zaklenutá křížovými klenbami. Po pravé straně schodiště vede do dvora chodba zaklenutá křížovými klenbami do pasu, sklep je přístupný empirovým portálkem. Dům je dnes spojen u schodiště s čp.51. ve dvoře patří k domu zadní hospodářský trakt s arkádovou pavlačí. Osou tohoto traktu prochází průjezd, zaklenutý plackami. Ostění oken i portálu jsou jednoduchá, kamenná. Střecha sedlová s vikýři s oky. Prvé klenební pole je opět otevřeno širokým pasem do sousední prostory, ležící po pravé straně domu /bývalé komory/, zaklenuté třemi poli křížových kleneb s hřebínky. V ose komory v zadním traktu je prostora zaklenutá valenou klenbou /bývalá černá kuchyně/.