měšťanský dům

Dvoupatrový dům o dvou okenních osách. Okna druhého patra vedou do půdy. Průčelí zakončeno trojúhelníkovým štítem s římsou. Ve středu tympanonu je umístěna secesní roseta. Po stranách rámují průčelí pilastry s římsovými hlavicemi. Okna druhého patra jsou rámována štukovými šambránami, v prvním patře secesní, v přízemí novogotické. V přízemí domu půlkruhový vchod s nikami v ostění. Vedle secesně upravený krám. Střecha skryta za atikovým nástavcem, po stranách původní okapní chytače. Dům na hluboké parcele s třemi trakty. Vstupní chodba tunelová s falešnou valenou klenbou, potaženou plátnem a utvářenou na způsob kaset. Po levé straně chodby vedou do sousední místnosti dva gotickorenesanční portály, pravoúhlé s profilovaným kamenným ostěním, na sešikmených patkách. Druhý má zachovanou kamennou římsu. ve středu domovního traktu umístěno dřevěné schodiště opřené v přízemí o čtyři jónské kanelované sloupky a v patře o dva. Nástup ke schodišti zaklenut křížovou klenbou s hřebínky. V místnosti v přízemí po levé straně vstupní chodby, přístupná dvěma gotickorenesančními portály, je po celé délce zaklenutá šesti poli křížové hřebínkové klenby na konsolách, podepřených tříčtvrt. válcovými sloupky. Místnosti v patře jsou plochostropé, v prvním patře spojen s čp. 118 proraženým vchodem ve zdi.