měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům s vysokým neodděleným atikovým nástavcem, o třech okenních osách. Průčelí pokrývá plochá secesní štuková výzdoba. Okna v 1.patře jsou nepravidelně umístěna /v levé polovině jedno, v pravé dvě/ a rámovaná plochou secesní štukovou šambránou navazující na schema barokní. Atiku zakončuje oplechovaná římsa ve středu vystupující v nízký štít s prohnutými křídly. Na vrchulu je luisésní váza. Atika je prolomena jedním oknem uprostřed secesní šambrány. V přízemí je moderně upravený obchod s výklady. Dům byl postaven na hluboké gotické parcele a je třítraktový. V přízemí v nově upravené prodejně, v níž byly původní prostory spojeny v jeden sál, zachovala se po pravé straně původní komora, zaklenutá čtyřmi poli křížové hřebínkové klenby, otevřená dnes probouranou zdí do prodejny s traversovým stropem. Vlastní prodejnu tvoří prostor bývalého mázhausu, z níž se nastupuje ke schodišti, které je podepřeno dvěma válcovými sloupky a zaklenuto na podestách křížovými hřebínkovými klenbami., stejně jako horní mázhaus v 1.patře. Do dvora vede po schodišti úzká tunelová chodba. V zadním traktu je velká místnost s rovným stropem /papírová maketa/, pod kterým je pravděpodobně zachována klenba nesená segmentovými oblouky při stěnách místností zavěšenými na kamenných volutových konsolách s mušlemi. Místnosti v patře jsou plochostropé.