venkovský dům

Dům volně stojící v zástavbě, okapovou stěnou orientovaný ke komunikaci, přízemní, obytná část roubená, síň, chlév a komora zděné. Krov hambalkový, střecha sedlová pokrytá eternitem. Vnitřní dispozice komorochlévního typu, zachována. Síň průchodná se schodištěm na půdu. Ve světnici, světničce a kuchyni záklopové stropy, v komoře valená klenba s výsečemi. Štítová stěna trojosá, okna čtyřtabulková, dřevěný štít mírně předstupuje, je slezského typu se dvěma okénky a dvěma větráky orámovanými lištami. Zadní štít prostě bedněný. V průčelí okapové stěny dvě okna do světnice, shodná se štítovou stěnou, třídílné okno do kuchyně, vstup do síně s druhotnými dveřmi, vstup a okénko do síně s pískovcovým portálkem a ostěním. V zadní okapové stěně okno do světničky, okénko do koupelny, vstup do síně s původními dveřmi, druhotné okénko do síně a zamřížované okno do komory. Roubení odkryté, spárované, zdivo s vápennou omítkou. K zadní štítové stěně, kde stála dřevěná stodola je přistavěna novodobá dřevěná kůlna.